Križarjenje z jadrnico med otoki vključno s šolo jadranja

Jadranje med otoki v Kvarnerju in Dalmaciji

  • Šola jadranja in mornarskih veščin

  • Odkrivanje otokov in zalivov

  • 3 ali več dni

  • Izkušen skiper

Med brskanjem po internetu preverim spletno stran vremenske napovedi za nekaj dni vnaprej. Severni Jadran: sončno, maestral 8-14 vozlov. Zakaj ne bi šli za nekaj dni še malo na morje. Obetajo se odlični vremenski pogoji, da sedaj ko je poletna gneča na morju že mimo (da o deževnem letošnjem poletju niti ne govorimo), preživimo nekaj sončnih, toplih in doživetih dni jadranja in potepanja z jadrnico med otoki severne Dalmacije ter pobegnemo deževnim in hladnim kontinentalnim jesenskim dnevom in se za nekaj dni preselimo v kraje, kjer poletne vremenske razmere še kar trajajo kot da bi se nam poletje želelo odkupiti za tiste tedne slabega vremena v poletnih mesecih.

Preživetih nekaj dni na jadrnici se bomo s prijetno toplino spominjali še dolgo potem, ko se bomo prebujali v siva in meglena jutra vsakdanjim opravilom naproti. Seveda vemo, da se vreme včasih tudi na morju skvari, zato pa je tu skiper, ki sproti preverja stanje vremena in temu ustrezno tudi varno načrtuje dnevne destinacije.

Oceanis 311Pripravili smo vam ponudbo, ki vam omogoča, da z jadrnico in izkušenim skiperjem preživite nekaj nepozabnih dni na jadranju in križarjenju med jadranskimi otoki ter se pri tem seznanite tudi z jadralskimi in mornarskimi veščinami in si pridobite ustrezne izkušnje in veščine, ki vam bodo kasneje omogočile samostojno in suvereno vodenje lastne ali najete jadrnice. Enostavno združite prijetno s koristnim.

Prvi dan se bomo po vkrcanju in namestitvi na jadrnici seznanili z osnovnimi pojmi o jadranju ter jadralskimi manevri kot so dvigovanje in razvijanje jader, spoznavali različne vrvi in rokovanje z njimi,…. skratka vse, kar bomo potrebovali za varno in uspešno plovbo z jadrnico. Ne bomo izgubljali veliko časa na kopnem ampak se bomo hitro odvezali in zapluli v smeri naše prve destinacije ter med potjo nadaljevali s praktičnimi prikazi ter uživali med jadranjem. Vse naučeno nam bo med jadranjem z ozirom na vremenske pogoje omogočilo, da bomo kot prava jadralska posadka uspešno prijadrali do cilja. Vsakdo izmed posadke se bo med jadranjem tudi sam preizkusil za krmilnim kolesom in kot pravi krmar oziroma skiper usmerjal in dajal navodila ostalim članom posadke. Vse seveda pod budnim očesom izkušenega skiperja.

Seveda pa si bomo vzeli dovolj časa tudi za prijetno namakanje v čistem morju, morda za odkrivanje skritih majhnih zalivov s pomožnim gumijastim čolnom ali pa za karkoli drugega, za kar bi gostje med jadranjem izrazili željo. Hrano si bomo večinoma pripravljali v ladijski kuhinji oziroma bomo po želji tudi preizkusili katero od restavracij na naši poti.

Noči bomo z jadrnico preživeli ali na sidru (boji) v varnem zalivu ali pa se bomo privezali ob pomol v mestni luki oziroma marini, kjer bo možnost da preživimo prijeten večer oziroma del noči v turističnem kraju ob preizkušanju lokalne kulinarike in ogledu krajevnih znamenitosti.
Najem plovila s skiperjem je možen za minimalno 3 dni. Optimalno število gostov je 4, kar omogoča prijetno bivanje na barki ter individualni pristop pri učenju jadralskih in mornarskih veščin.

Kratek opis jadrnice:
Jadrnica Beneteau 311 Clipper ima 2 spalni kabini (spredaj in zadaj), salon s kuhinjo in navigacijskim kotičkom ter kopalnico.
V kokpitu se nahaja konzola s krmilnim kolesom in navigacijskimi inštrumenti ter zunanja zložljiva lesena miza.

Cena:
Najem jadrnice s skiperjem: 240 Eur na dan (min. 3 dni). V ceni je všeta šola jadranja. Doplačila: stroški privezov in gorivo.

Lokacija:
Mali Lošinj

Kontakt:
info@najem-jadrnice.com

My location
Get Directions

Morda vas bo zanimalo:

Comments are closed.