Oracle – American’s Cup 34 priprave

V San Franciscu so v polnem teku priprave na dogodek American’s Cup 34, ki ga bodo gostili leta 2013. Novi oboževalec tekmovanja American’s Cup – župan mesta San Francisco Ed Lee si prizadeva, da se organizira tekmovanje brez poseganja v okolje, motenja prebivalcev in poslovnežev v mestu.

Kar je v nasprotju s tekmovanjem Volvo Ocean Race, kjer bodo samo za namene tekmovanja zgradili velik valobran na katerem bo vas namenjena izključno jadralcem. Tako bodo preuredili več kot 55.000 kvadratnih metrov površin.

Oracle Katamaran AC45

Pretresljive fotografije prihajajo tokrat iz tekmovanja s poskusnim katamaranom ekipe Oracle, ki se pripravljan na American’s Cup. Z namenom, da bi iz izjemnega kataraman dobili največ, so ga gnali do meje in čez. Katamaran tipa AC45 se je v razburkanem morju prevrnil in dobesedno pometal svojo posadko v vodo. Skipper je dogodek komentiral kot pričakovano tveganje, ki se lahko zgodi in da ima celotna posadka na glavi čelado z razlogom. Na srečo posadka ni odnesla z večimi poškodbami (eno oseba je bila poslana na rentgenski pregled), katamaran pa ima poškodovano glavno jadro.

Morda vas bo zanimalo:

Comments are closed.