Legendarni skipper Jochen Schümann na jadrnici Esimit Europa 2

Kot smo že poročali v članku Okrepitev Esimit Europe 2, ima Ivan Simčič namen sestaviti ekipo jadralcev, ki bi se lahko primerjala z najboljšimi ekipami po svetu. Kmalu po tem, ko se je Esimit Europi pridružil Juan Villa, se je za sodelovanje odločil tudi Jochen Schümann, legendarni nemški skipper.

Jochen Schümann je zagotovo eden najboljših nemških jadralcev. Kot  Esimit Europa 2 Jochen Schümannskipper je že dvakrat osvojil nagrado American’s Cup, trikrat osvojil olimpijsko zlato, hkrati pa ima kar nekaj svetovnih in evropskih naslovov v različnih kategorijah.

Svojo pridružitev k projektu Esimit Europa je komentiral kot čast, da se je lahko pridružil evropski ekipi. Evropa je eden izmed najbogatejših in najrazvitejših kontinentov na svetu, kljub temu, da je eden izmed najmanjših. Meni, da je posamezen evropski narod premajhen, da bi lahko ostal konkurenčen ostalemu svetu in mu je všeč ideja povezanosti Evrope, ki se lahko primerja s svetom. Raznobarvnost narodov na krovu jadrnice Esimit Europe 2 in njihovo usklajenost primerja s sodelovanjem evropskih nacij tudi na ostalih področjih. Bolje kot posamezniki sodelujejo, boljši so kot celota.

Nove pridobitve je vsekakor vesel tudi idejni vodja Ivan Simčič, ki pravi, da poleg tega, da je Johan Schüller eden izmed najboljših jadralcev je tudi izjemen človek, ki je posvetil svoje življenje jadranju in zbliževanju ljudi. Načrtuje še eno podobno pridobitev, katera naj bi omogočala še boljše rezultate jadrnice Esimit Europa 2.

Jadrnici Esimit 2 Europa in njeni ekipi želimo čim več uspehov v letošnji sezoni. Glede na lansko sezono bo pa kljub pridobiti svetovno znanih jadralcev težko nadaljevala isto pot, kjer je osvojila vse regate, ki se jih je udeležila (11 regat). Seveda si pa to močno želimo. Morda pa v prihodnje vidimo zmagovalca tekmovanja America’s Cup pod evropsko zastavo.

Morda vas bo zanimalo:

Comments are closed.