Internautica

Internautica 2011 – 10.5.-15.5.2011
Letos, bolj natančno desetega maja, se bodo odprla vrata že šestnajste Internautice. Ta mednarodna razstava bo potekala 5 dni do petnajstega maja na samem sejmu pa se bo predstavilo več kot 250 razstavljavcev, ki bodo predstavili več kot 1000 različnih blagovnih znamk navtičnih izdelkov. Med vsemi znamkami seveda ne bodo manjkala svetovno znana navtična podjetja.

Lokacija Internautice bo ista kot pretekla leta – Marina Portorož, ki pa bo za namene razstave namenila preko 28.000 kvadratnih metrov zunanjega prostora. Po podatkih pa v povprečju razstavo Internautica obišče več kot 30.000 obiskovalcev domačih in tujih obiskovalcev.

Razstava dobiva poseben pomen poleg domačih tudi pri tujih obiskovalcih saj se na tej razstavi predstavi slovensko znanje in izumi na področju navtike. Kot primer lahko omenimo svetovno premiero na lanski Internautici, jadrnico Elan 350. Jadrnica Elan 350 je v razredu 30-39 feetov premagala ostale svetovne jadrnice in dobila priznanje jadrnica leta 2010-2011, ki ga podeljuje priznana navtična revija Yacht World. Letošnja novost pri slovenskem podjetju Elan bo zagotovo jadrnica Elan 210. Kratka in majhna jadrnica, ki ima (skoraj) vse kar imajo veliko večje jadrnice.

Prireditev Internautico bodo pa kot vsako leto spremljali različna tekmovanja in zabavni dogodki. Med drugim se bodo obiskovalcem predstavila starodobna plovila, manjkala pa ne bodo niti starodobna vozila.

Se vidimo!

Morda vas bo zanimalo:

Comments are closed.