Elan impression 394 – svetovna premiera

Elan Impression 394Elan je neznanil, da bo na letošnji Internautici predstavil poleg novega modela Elan 210, ki ga je že predstavil na letošnjem sejmu v Düsseldorfu, tudi jadrnico Elan Impression 394.
Ker jadrnice Elan Impression 394 še ni bilo na nobenem drugem sejmu bo na letošnji Internautici doživela uradno svetovno premiero. Jadrnica Elan 210 je naslednica jadrnice Elan 19, svetovno znanega plovila iz 80. letih, ki še danes plujejo po celem svetu in je zelo zaželeno plovilo. Jadrnica Elan 210 naj bi imela vse kar imajo velike na manjši površini za dosegljivo ceno.

Jadrnica Impression 394 bo zapolnila vrzel med jadrnico Impression 384 in Impression 434. Plovilo spada v razred Cruiser in je namenjeno jadralcem, ki so navajeni na bolj udobno jadranje. Za razliko od manjše Impression 384 ima 394 dve krmili, kar ji je omogočila dodatna dolžina jadrnice. Za večjo prostornost jadrnice pa poskrbi dodatna kopalna ploščad in zložljiva miza v kokpitu. Pri jadrnici Elan 394 prevladujejo mehke linije in udobni materiali, ki poudarjajo funkcionalnost tudi v svetlejšem notranjem prostoru.

kokpit Elan impression 394Omenjena modela jadrnice (210 in 394i) naj bi po ocenah predsednika uprave Elana Roberta Ferka pomagala podjetju Elan Marince, da prebrodi krizo, ki se pozna tudi v navtični industriji. Navdušenja nad predstavitvijo ni skrival niti direktor prodaje in marketinga Luka Kepec, saj naj bi te jadrnice pomagale Elanu iz neugodnega položaja na trgu. Elan 210 naj bi predstavljala cenovno ugodno jadrnico saj se cena za jadrnico, ki omogoča skoraj vse začne že pri 25.000 evrih. Elan 394i pa jadrnico namenjene za udobna potovanja, uporabna tudi za charter.

Morda vas bo zanimalo:

Comments are closed.