Najem skipperja

Veliko ljudi se navduši nad jadranjem, ko gledajo kakšne filme, ki se dogajajo v sanjskih zalivih, glavni igralci pa jadrajo na prelepih katamaranih in jadrnicah. Ali pa so slišali priporočila prijateljev, ki so preživeli sanjski dopust na Hrvaškem, ko so jadrali po Kornatih ali kakšnih drugih Hrvaških otokih.

Problem, ki nastane je prepričanje, da v primeru, ko nimate jadralskih izkušenj in izpita za voditelja čolna, ne morete jadrati. Vsekakor je to prepričanje zmotno. Lahko se odločite, da poleg jadrnice vzamete v najem tudi skipperja.
Najem skipperjaSkipper je oseba, ki ima poleg opravljenih obveznih izpitov za voditelja čolna in ravnanja z VHF postajo, tudi veliko praktičnih izkušenj iz jadranja. Večino skipperjev je sposobno sami upravljati z jadrnico in lahko tako vi brezskrbno uživate. Mogoče potrebujejo pomoč samo v marinah, ko se je potrebno privezati v ozkih predelih ali pa pri sidriranju.

Če nimate izkušenj je skipper idealna izbira, saj lahko poleg tega, da vas vodi po željenih lokacijah prenese na vas tudi svoje izkušnje. Skipperja lahko vprašate vse o upravljanju jadrnic, vozlih, navtiki in kakšnih praktičnih nasvetih. Priporoča se tudi najem skipperja pri ljudeh, ki že imajo izpit, nimajo pa praktičnih izkušenj.

Cena najema skipperja znaša med 100 in 120 evrov na dan. Poleg osnovne cene je potrebno skipperju dodatno priskrbeti hrano za celotno obdobje najema. Pri samem najemu jadrnice pa je potrebno paziti, da se najame jadrnico, ki ima dodatno ležišče ali pa prosto ležišče v dnevnem delu, kjer lahko skipper spi.

Morda vas bo zanimalo:

Comments are closed.