Kako izbrati pravo jadrnico za najem

Kako izbrati pravo jadrnico?

Pri odločanju za najem jadrnice je pomembnih več dejavnikov in skušali bomo razložiti kateri izmed njih so najpogostejši.

Elan Impression 514Pri izbiri jadrnice za najem je velikost eden najpomembnejših dejavnikov. Pomembnejše od dolžine jadrnice je za večina število ležišč. Število ležišč raste z velikostjo jadrnice v fetih in je ponavadi prikazano kot 8+2. Kar pomeni, da je na jadrnici prostora za 8 ležišč v kabinah in 2 pomožna ležišča v glavnem prostoru. Ponavadi se to ležišče naredi tako, da se jedilna miza spusti za 40cm in nanjo položi peno in tako nastane ležišče za dve osebi. Seveda pa je za daljše potovanje primernejše najeti večjo jadrnico kjer ne izkoristimo začasnih ležišč ampak samo ležišča v kabinah. Lahko pa se seveda odločimo za cenovno ugodnejšo varianto in zapolnimo vsa ležišča.

Cena jadrnice vsekakor ni zanemarljiv dejavnik in lahko odločilno vpliva na odločitev za najem jadrnice. Cena je odvisna od večih dejavnikov (velikost, ohranjenost, znamka…). So pa cene pri posrednikih ponavadi primerljive. Nižjo ceno lahko dobimo, če najamemo jadrnico pri manjšem lastniku, pa še to gre lahko kaj narobe, jadrnica ni zavarovana in hitreje nastanejo problemi.

Ponavadi pa je potrebno doplačati dodatno različne stvari. Dodatno jadro kot je špinaker ali genaker, posteljnino, čiščenje…

Jadrnica Elan 450Seveda je pomembna tudi znamka in tip jadrnice. Odvisno za kašen namen najamemo jadrnico. Odločimo se lahko za jadrnico, ki je razkošno opremljena ampak zato ni tako hitra ali pa za jadrnico, ki ima le najnujnejšo opremo, dosega pa izjemne lastnosti.

Predstavljeni so samo najpomembnejši kriteriji za izbiro jadrnice. Od posameznika pa je odvisno kateri od dejavnikom mu je najpomembnejši.

Stopite v stik z nami in našli bomo pravo jadrnico za najem

Morda vas bo zanimalo:

Comments are closed.