Najem Guleta – Križarjenje na jadrnici

V našem širokem naboru storitev ponujamo tudi najem Guletov. Guleti so v večini primerov lesene barke (obstajajo pa tudi železne), ki sprejmemo od 10-40 oseb in so primerni za križarjenja. Takšen način dopusta je primeren predvsem za ljudi, ki si želijo avanture in ljudi, ki ne želijo preživeti celotnega dopusta na eni in isti plaži. Primeren je tudi za mlajše. Omogoča pa spoznavanje večjega dela obale in kopanja vsak dan na novi plaži. Tak način potovanja nam omogoča spoznavanja tudi večjega števila obalnih mest in raziskovanja otokov tudi, če nimamo nobenih jadralskih znanj.

Na krovu jadrnice za vas skrbi osebje. Zadolženo osebje za vas opravlja z jadrnico in za vas kuha prehrano. Lahko se odločite za polpenzion (zajtrk in večerjo) ali pa polni penzion (zajtrk, kosilo in večerja).

Gulet je najbolj zabaven, ko se na križarjenje odpravimo z večjo družbo in se najame cel gulet. Popularna pa so tudi križarjenja posameznikov saj se na teh potovanjih stkejo nove vezi.

Veliko je popularnih destinacij za križarjenje z guletom: Hrvaška od Srednjega Jadrana do Južnega Jadrana, Grčija in Turčija, nekaj pa je tudi podobnih jadrnic v Italiji. Večino takih križarjenj je seveda v Turčiji in na Hrvaškem.

Ime Gulet izvira iz Turčije, kjer so včasih trgovske ladje iz lesa oskrbovale mediteranska mesta. Ime se je obdržalo predstavlja pa ladjo z originalnim starinskim videzom in (ponavadi) moderno, prostorno notranjostjo.

gulet-ladja-barka

Kdo se vse odloča za Gulet:

  • različna društva, ki si želijo na nek drugačen dopust
  • podjetja, ki vzamejo Gulete za večje team buildinge, idealna zadeva za združevanja posla in zabave
  • skupina družin
  • posamezniki, ki želijo spoznavati nove osebe

Koliko pride takšen najem?
Cena najema je odvisna od samega Guleta. Lahko so to luksuzne ladje z jacuzzijem in prostornejšimi kabinami, kjer so cene višje kot pa v primeru, ko se odločimo za gulete kjer je cena primerljiva najemu apartmaja. Če vzamemo, da imamo vsak dan “drugo” plažo postane zadeva še bolj privlačna.

Danes se za gulet uporabljajo različna imena od križarjenja na jadrnici, gusarska ladja do barke oziroma barkače.

Pošljite vaše povpraševanje na naše e-mail: info@najem-jadrnice.com

Morda vas bo zanimalo:

Comments are closed.